ARVOISA TAITEILIJAVIERAAMME TARJA PALDANIUS TAIDEYHDISTYS ULT

Pihataideteoksen julkistamispuhe

ARVOISA TAITEILIJAVIERAAMME TARJA PALDANIUS TAIDEYHDISTYS ULTRAMARIN OYSTÄ SAMOIN KUIN KAIKKI TAIDETEOKSEN LUOMISVAIHEESSA MUKANA JA APUNA OLLEET IHMISET, HYVÄT NÄYTTELYVIERAAT!

TÄNÄÄN YHDEKSÄNSIEN KIIMINKIPÄIVIEN AIKANA ON MIELUISTA SAADA VIRALLISESTI JULKISTAA YLEISÖLLE TÄMÄ OJ-MUSEON SISÄPIHAN UUSI PIHATAIDETEOS "TAIDE ON RAKKAUS JA TUSKA". SE ON SYNTYNYT YHTEISTYÖSSÄ KIIMINGIN KUNNAN KULTTUURI- JA YMPÄRISTÖTOIMEN, KIIMINKIJOEN OPISTON, OJ-SÄÄTIÖN SEKÄ TAIDEYHDISTYS ULTRAMARININ KANSSA. KIIMINKILÄIS-OULUNSALOLAINEN YHTEISTYÖ ON LAAJENTUNUT KIIMINGISSÄKIN PIDETTÄVISTÄOULUNSALO SOI -KONSERTEISTA MYÖS KUVATAIDEYHTEISTYÖHÖN.
TÄMÄ VUOSI ON OJ-MUSEON JA OJ-SÄÄTIÖN HISTORIASSA MUUTENKIN MERKITYKSELLINEN, ONHAN AKATEEMIKKO, KUVANVEISTÄJÄ OSKARI JAUHIAISEN SYNTYMÄSTÄ LOKAKUUN VIIMEISENÄ PÄIVÄNÄ KULUNUT 90-VUOTTA JA HÄNEN KUOLEMASTAANKIN JO 10 VUOTTA. TÄMÄ HÄNEN TAITEENSA MUISTOKSI RAKENNETUN GALLERIAN SISÄPIHAN TAIDETEOS ON YKSI JUHLAVUODEN MERKITTÄVISTÄ HETKISTÄ JA OSOITTAA MYÖS TAITEEN LAAJA-ALAISUUTTA.


KUN KIIMINGIN KUNNAN OMISTUKSEEN SIIRTYNYT OJ-MUSEO NOIN 7 VUOTTA SITTEN AVATTIIN YLEISÖLLE ENSI KERRAN HEINÄKUUN 3.PÄIVÄNÄ, AVAUTUI IKKUNASTA ULOS SISÄPIHALLE LUONNOLLINEN PUISTOMAISEMA, JOKA OLI PITKÄÄN PALVELLUT ALTTARITAULUNA AIKAISEMMIN RAKENNUKSEN TOIMIESSA KIIMINGIN SEURAKUNNAN SEURAKUNTASALINA.


VUOSIEN KULUESSA PIHA VILLIINTYI JA TAKANA OLEVA METSIKKÖMAISEMAKIN HIUKAN KÄRSI METSÄNRAIVAUSJÄLJISTÄ. SYNTYI AJATUS PIHAN KUNNOSTAMISESTA JA PIHATAIDETEOKSESTA.PARI VUOTTA SITTEN OTETTIIN YHTEYTTÄ TAIDEYHDISTYS ULTRAMARIINIIN, JOSSA TAITEILIJA TARJA PALDANIUS LAATI SUUNNITELMAN. SEN KAIKKI OSAPUOLET HYVÄKSYIVÄT JA NIIN SAATTOIVAT TYÖT ALKAA. VIIME SYYSKESÄLLÄ TEHTIIN POHJUSTUSTYÖT JA TÄNÄ KEVÄÄNÄ JA KESÄN AIKANA ISTUTUKSET JA LOPUT PIHASUUNNITELMAN JA TYÖT. TAITEILIJAN JA ULTRAMARIN YHDISTYKSEN TOIMIJOIDEN LISÄKSI TOTEUTUKSESTA OVAT VASTANNEET KÄYTÄNNÖSSÄ KIIMINGIN KUNNAN YMPÄRISTÖ- JA TEKNINEN TOIMI YHDYSKUNTAJOHTAJA RISTO SARKKISEN JOHDOLLA, JOSTA HEILLE SUURI KIITOS MYÖSKIN.
MEILLÄ ON NYT TÄSSÄ "TAIDE ON RAKKAUS JA TUSKA"- YMPÄRISTÖTAIDETEOS, JONKA KESKEINEN TEEMA SISÄLTÄÄ MYÖS "SYDÄMEN JA KYYNELEEN"MUODON. MUTTA SIITÄ VARMASTI TAITEILIJAMME TARJA PALDANIUS KERTOO ENEMMÄN ENKÄ KÄY TULKITSEMAAN ETUKÄTEEN TEOSTA.


ELÄMÄ VARMASTI AINA SISÄLTÄÄ NUO MOLEMMAT ELEMENTIT JA USKON, ETTÄ MYÖS KUVANVEISTÄJÄ OSKARI JAUHIAISEN ELÄMÄÄN NE LIITTYIVÄT VÄKEVÄSTI JA NÄIN OVAT HYVINKIN VERTAUSKUVALLISIA TÄLLE OJ-TAIDEMUSEON SISIMMÄLLE, IKÄÄN KUIN PYHIMMÄLLE OSALLE.


TÄNÄÄN JULKISTETTAVA YMPÄRISTÖTAIDETEOS LUOVUTETAAN KIIMINGIN KUNNALLE JA KUTEN ELÄVÄ TAIDE AINA VAATII TIETTYÄ HUOLENPITOA JA HOIVAA, NIIN TÄTÄKIN VARMASTI TULLAAN VAALIMAAN MAHDOLLISIMMAN HYVIN. TEOS MUUTTAA MUOTOAAN AJAN KULUESSA JA SEKIN ON OSA TÄMÄN TAIDETEOKSEN SANOMAA, OLLA OSANA LUONNON KIERTOKULUN MUUTOKSESSA.


TOIVOTAN ONNEA JA MENESTYSTÄ TAITEEN TEKIJÖILLE JA PIHALLE SUOJELUSTA.KOHOTAMME MALJAN KIIMINGIN KUNNAN ENSIMMÄISELLE VIRALLISELLE YMPÄRISTÖTAIDETEOKSELLE !

Eläköön rakkaus ja tuska!