Avajaispuhe Olli moision taidenäyttelyyn

Arvoisa taiteilijavieraamme Olli Moisio, hyvät avajaisvieraat!

Olen iloinen saadessani toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi Kiimingin kunnan, Kiiminkijoen opiston sekä Oskari Jauhiaisen säätiön puolesta. tähän vasta pystytettyyn näyttelyyn. Taiteilijavieraamme tulee Posiolta ja kuuluu paitsi valtakunnalliseen myös Lapin taiteilijaseuraan.


Vierailin internetissä Lapin taiteilijaseuran sivuilla ja klikkasin Olli Moision galleriakuvia hänen maalaustuotannostaan sekä valokuvistaan. Rakkaus Pohjois-Suomeen ja Lappiin oli selkeästi kuvista nähtävissä, mutta myös kauempaa oli vaikutteita haettu ja arvelen Lappi-Pariisi-akselin olleen myös ainakin jossain vaiheessa lähellä sydäntä? Väriskaala on voimakas ja se näkyy täälläkin näistä teoksista. Ihastuin itse kovasti paitsi tähän kutsukortin teokseen niin erityisesti nettisivujen etukanteen, jossa on kubistinen asetelma 1980-luvulta. Näihin teoksiin en ole vielä ehtinyt syventyä, joten varmasti löytyy useita mieluisia aiheita ja kuvia tänäänkin

.
Olli Moisio on myös valokuvaaja ja nettigalleriassa on myös hänen valokuviaan, joista myös käden muukin kätevyys kuin maalaaminen käy ilmi, koneet ja laitteet ja vempaimet, voisi näin naisellisesti sanoa, onhan kansainvälinen naisten päiväkin! Hyvä valinta avaukseksi!


Moottoripyöräilykärpänen on ilmeisesti vallannut myös Olli Moision ainakin valokuvista päätellen ja maalauksissakin taisivat pöristää erilaisen pyörävariaatiot?


Varmaan Olli Moisio itse parhaiten osaa kuvata omaa tuotantoaan ja prosessia siinä samoin kuin elämän matkaa taiteen saralla Lapin rauhasta Euroopan suurkaupungin kuhinaan. Jäämme mieluusti kuulemaan häntä, mutta sitä ennen nostamme tervetulomaljan maaliskuun taiteilijavieraallemme ja toivotamme onnea ja menestystä näyttelylle ja taiteen tekemiselle jatkossakin!


Tervetuloa Olli Moisio, tervetuloa kaikki! 

Viihtykää ja nauttikaa pöydän antimista myös!