Joulun odotus lähestyy

Lauantai 22.11.2008 klo 13:56


Kunnallisvaaleista ja Kiimingin kunnan pääjuhlista on jo vierähtänyt kohta kuukausi... Olin siinä välillä hiukan etelän auringonkin alla huokaisemassa ja valoa tankkaamassa.  Nyt on taas jo pari viikkoa suunnattu  kunnan uusiin tuuliin, talousarvion ja muiden tulevien haasteiden kimpussa.

Blogia en ole yksinkertaisesti ehtinyt kirjoittaa, vaikka omaa yksityistä päiväkirjaa pidänkin. Mutta nyt muutamalla sanalla katse menneeseen. 

Kiimingin kunta juhli 25.10.2008 historiansa 150-vuotisjuhlaa. Juhla oli mieliinpainuva niin meille kutsujille kuin toivottavasti myös osallistujille. Ilmassa oli todella juhlan tuntua ja eurooppalaisen tuulahduksenkin siihen saimme EU-parlamentin jäsen Samuli Pohjamon kunnioittaessa meitä juhlapuhujana. Vielä kerran kiitokset kaikille juhlavuoden tapahtumiin ja tähän juhlaan osallistuneille kävijöille, ohjelmien suorittajille ja järjestäjille,  ihan erityisesti juhlavuoden projektisihteerille Päivi Pyynylle.

Juhla jatkui vielä 26.10.  myös Kiimingin seurakunnan 150-vuotisjuhlamessulla ja uuden hautausmaan ja uusien seurakuntatalon urkujen käyttöön siunaamisella piispa Samuel Salmen johdolla.

Juhlavuosi, Kiiminki 150 v,  ei kuitenkaan ihan ehtinyt täyttyä, kun valtuusto teki valtuustoaloitteen pohjalta äänestyspäätöksen kuntaliitosselvityksen aloittamisesta Oulun kaupungin kanssa. Itse olisin toivonut ja toin sen esiinkin, että selvityspäätös olisi voitu tehdä yksimielisenäkin uuden valtuuston kanssa tulevan kauden valtuustosopimuksessa.Mutta aina ei käy niinkuin itse toivoo ja pieni kauneusvirhe 150-vuotisjuhlavuodessa pitää hyväksyä.

Juuri nyt luen vuoden 2009 talousarvio- ja vuosien 2010-2011 taloussuunnitelmaesitystä ja arki on palaamassa... 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini