Heinäkuun helteillä

Sunnuntai 18.7.2010 - Marjo Korhonen


 

Sunnuntaina 18.07.2010

 

Pitkästä aikaa heräsin blogini laiminlyömiseen ja se johtui Kalevan tämän päivän ko. asiaa koskevasta uutisoinnista. Täytyy myöntää, että Facebook sosiaalisena mediana on vienyt huomioni siihen noin vuosi sitten kutsun saatuani. Koska muutenkin vielä kirjoitan päiväkirjaa, ei aikaa liene tälle aikanaan eduskuntavaalien jäsenvaaliehdokkuuden myötä laaditulle sivustolleni ollut. Mutta koska sivut ovat olemassa, päätin välillä päivittää...

Heinäkuu on merkinnyt kaivattua lomaa kunnallispolitiikasta, joka oli viime vuonna ainakin omalla kohdallani yksi hektisimmistä vuosista, koska muiden entisten tehtävien tilalle tuli vielä monikuntaliitosselvityksestä tulleet tehtävät valmisteluryhmän jäsenenä ja muutenkin. Nyt sitten odottelemme ohjausryhmän ehdotusta valtuustoille paikkajaosta, lähinnä puolueittain ja sukupuolikiintiöin niin, että tasa-arvolaki toteutuu ja yhdistymissopimuksen jaot. Valmisteluryhmä kokoontuu 9.8. tekemään lopullisen esityksen ensin hallituksille 16.8. ja sitten hallitukset valtuustoille 23.8., jolloin yhdistymishallituksen jäsenet eri kunnista valitaan ja se alkaa välittömästi yhteensovittamistyönsä ennen virallista yhdistymistä 1.1.2013.

Elämme siis mielenkiintoisia aikoja ja arvaan, että heinäkuunkin leppoisan lomailun pinnan alla kuohuu ja tapahtuu...Itsellänikin on halu päästä yhdistymishallitukseen ikäänkuin vastaamaan osaltani yhdistymissopimuksen toteutumisesta. Lopputulos on "suuremmassa käres".

Nyt olen päättänyt enimmäkseen levätä, tosin se on kotona tekemättömien töiden päivitystä ja suuri määrä energiaa on mennyt keväällä edesmenneen rakkaan äitini kodin purkamisessa, joka yhä jatkuu lomallakin. Omakotitalossa riittää töitä reissumiehen vaimolle ja mökillä odottaisi toinen työmaa puhumattakaan uudesta työhuoneestani Villa Petrasta, jonka remontti ja sisustus on kesken.Työhuone kotona pursuaa mapitettavaa tai poistettavaa... huh huh! Mutta niinhän se on, että pala kerrallaan iso urakka tehdään ja niin tämäkin savotta!

Jyrki Poussun 50-vuotisnäyttely, O.Jauhiaisen museossa Aino Luukisen muistonäyttely ja seminaari takana ja kulttuuria yhä suunnitelmissa lomalle.

Art Halvare, Oulun taidemuseon näyttelyt, Terttu Jurvakaisen galleria ja Hupisaarten ja Möljän kesäteatterit nyt ainakin tässä ihan pian.Lapsenlapsien kanssa sitten myös ehdin hiukan joko matkustaa yhdessä kotimaassa tai vain oleilla rannalla ja leikkipuistoissa.Suunnitelmiakin siis lomalle on ja silloinhan se on jo puoliksi vietetty...:)

Pieniä yksityisyrittämisen ilonaiheita ovat olleet opiskelija Anna Kummalan kesän jäätelökioski Jäälissä ja eilen avattu isompikin yritys Sortolan jäätelö Joloksella Ylikiimingissä! Menestystä ja asiakkaita heille, minä en yksin riitä, vaikka herkkujen suurkuluttaja olenkin!

Helteistä heinäpoutaa ystäväni!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini