Malja itsenäiselle Suomellemme!

Lauantai 6.12.2008

Kiimingin 150-vuotisjuhlavuosi alkaa olla lopuillaan. Se huipentui itsenäisyyspäivänä juhlamessuun kirkossa. Sen toimitettiin tänä vuonna naisvoimin ja lapsikuoron säestyksellä. Aistin sanomassa suurta lempeyttä; kiitollisuutta ja kunnioitusta menneitten sukupolvien työlle ja  samalla tulevaisuuden uskoa Jumalan kämmenellä maailman myllerryksestä huolimatta. Pitkäaikainen kunnallismies ja metsätalousneuvos Pentti Jokikokko kantoi kunniakkaasti viimeistä kauttaan kunnan edustajana sankarivainajien seppelettä ja piti puheen sankarihaudalla. Penttiä jään todella kaipaamaan näissä kunnallisissa tehtävissä hänen hienon luonteensa ja uskomattoman pitkän kokemuksensa antaman hiljaisen tiedon vuoksi. Mutta taustatukena hän varmasti yhä vaikuttaa.

Itsenäisyysjuhla oli myös erittäin mieliinpainuva ja korkeatasoinen. Olihan juhlapuhujana emerituspiispa Olavi Rimpiläinen, joka puhui koskettavasti puhtaan omantunnon merkityksestä meille kaikille yhtenä johtotähtenä niin kotoisassa arkielämässä kuin päätöksenteossakin. Yksi ilahduttavimpia asioita juhlassa oli, että  nimenomaan tulevaisuuden tekijät, nuoret ihmiset, saivat meidät vanhemmat taas kerran luottamaan itsenäisen Suomen tulevaisuuteen, sillä juhlakonsertin orkesterissa, Con Brio, oli todella suuri joukko nuoria lahjakkaita soittajia, joita Osmo Leponiemi kannustavasti johti viulusooloineen.  Myös kiiminkiläisiä musiikin alueella kunnostautuneita nuoria opiskelijoita muistettiin Mikko Alatalo-stipendirahastosta ja saatiin kuullakin nuorimman palkitun, Saara-Lotta Kurkelan pianon soittoa. Myös Kiimingin nuorisovaltuuston edustaja, Elina Harjukelo toi omat itsenäisen Suomen ajatuksensa hienosti runon myötä meille avaussanoissaan. Tämä kaikki oli edustava otos nuorisostamme, joka kasvaa ottamaan vastuuta ajallaan.

Kun Maamme-laulu kaikui jousisoitinorkesterin säestämänä, tunsin jotain sanoinkuvaamattoman iloa ja kiitollisuutta kokemastani. Lämmin kiitos sen mahdollistaneille!

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itsenäisyysjuhla